Poliklinik

Vi tar emot hundar, katter och övriga smådjur med akuta och kroniska sjukdomsproblem samt för rutinundersökningar, vaccinationer, besiktning av valpar och kattungar m m.

Behöver du hjälp med tovklippning på din katt hjälper vi till med det.

Röntgen och ultraljud

Röntgen och ultraljud är båda viktiga diagnostiska hjälpmedel. Röntgen är särskilt bra för att utreda skelettproblem men även en del mjukdelar syns bra på röntgen. Ultraljud är särskilt bra för mjukdelsundersökningar, t ex organen i bukhålan.

Vi kan även hjälpa er med röntgenbilder till SKK (Svenska Kennelklubben) för kontroll av din hunds höftleder och/eller armbågar.

Tänk på att du måste vara minst 18 år och ej gravid för att vara med vid röntgenundersökning.

Fr o m hösten 2020 gäller SKKs nya e-tjänst ”SKK Röntgenavläsning för leder”. 

Inför bokningen

Innan du bokar en tid hos veterinären för röntgenundersökning av din hunds höftleder eller armbågar, måste du beställa och betala din hunds avläsning av röntgenbilderna hos SKK. Du kan göra det 12 månader innan undersökningen.

OBS, om beställning och betalning ej är gjord till SKK senast ett dygn innan undersökningen kommer SKK inte att läsa av bilderna som veterinären skickar dit.

Beställning hos SKK kan göras via denna länk

Operation

Djur som ska opereras får vanligtvis komma in på morgonen och bli kvar till eftermiddagen då de hunnit vakna till ordentligt. Normalt ska djuret vara på fastande mage sedan kvällen innan för att sövningen ska vara så riskfri som möjligt.

De operationer som kräver efterföljande stationärvård utför vi inte. Det gäller framförallt djur som har mycket dåligt allmäntillstånd. Då rekommenderar vi vård på djursjukhus.

Tandvård

Har ditt smådjur problem med tänderna kan vi hjälpa er. Vi utför tandstenstagning med hjälp av ultraljud och har även möjlighet att röntga. Vid tandlossning eller tandsjukdom har vi utrustning för att extrahera (dra ut) tänder.

Laboratorium

I vårt laboratorium har vi möjlighet att analysera blod och urin, odla bakterier samt titta i mikroskop. Vid behov av analysmetoder som vi inte har på kliniken skickar vi proverna för analys vid ett större laboratorium.

Den sista vilan

När stunden är kommen då ditt djur ska somna in kan vi hjälpa till med det. Det är som att somna in vid en sövning lugnt och stilla.

Om ni vill ha hjälp med att ta hand om kroppen efteråt låter vi ett företag som heter Krema sköta kremeringen. Man kan välja separat kremering, då man får tillbaka askan i en urna, eller välja gemensam kremering vilket innebär att djuret kremeras tillsammans med andra djur. Krema ombesörjer då jordsättningen på en naturskön plats.

www.krema.se